COI har sin giraf med til Folkemødet

Mød COI på Folkemødet 2016 ved arrangementer om borgerbudgettering, spredning af social innovation og nye veje til lokalt liv.

Pia Gjellerup Christian Bason

Pia Gjellerup og Christian Bason på sidste års Folkemøde

COI er igen i år på Folkemødet. Vores centergiraf Pia Gjellerup stikker hovedet mest frem, så vi skal lige høre fra hende:

Hvorfor er COI på Folkemødet?

"COI arbejder jo for alle parter i den offentlige sektor – staten, kommunerne og regionerne – og med et afsæt hos både medarbejdere, ledere og beslutningstagere. Det gør utroligt mange arrangementer interessante for os. Vi er derfor med mange flere steder end de fire, hvor vi selv optræder som arrangør eller debattør."

Hvordan kommer man i kontakt med COI på Folkemødet?

"Først og fremmest kan man finde os i programmet. Dernæst kan man også invitere os, hvis der er fælles opgaver at løse på frivillig basis. Og så er det endelig fint at tage fat i mig, hvis man genkender giraffen. Vi skal nok finde ud af at prioritere. En god kontakt eller en kort hilsen kan nogle gange være nok til at plante et frø til videre samarbejde, når vi vender hjem fra solskinsøen."

Hvad venter du dig af Folkemødet?

"Kvalitet, inspiration og relationer. Jeg har været imponeret af både det faglige niveau og disciplinen kombineret med den enorme charme, som Folkemødet forærer alle deltagerne. Der er meget at gøre, når man kommer hjem. Det er vigtigt. Det er meget mere end en oplevelse."

Her kan du møde COI på Folkemødet

Find vejen til lokalt liv

Torsdag den 16. juni 17:30 - 18:30

Holbæk Kommune har samlet kommunale politikere og eksperter inden for lokal udvikling. COI deltager, og i fællesskab skal der findes  løsninger på nogle af de problemstillinger, som lokalområderne står over for nu og i fremtiden: Hvilken sten er den vise, når landområdernes udvikling skal undgå afvikling? Deltag, så vi i fællesskab kan finde nye veje til liv i lokalsamfundene.

Oplev borgerbudgettering på egen krop

Torsdag den 16. juni 18:00 - 18:45

Borgerbudgettering er en ny måde at samarbejde med borgerne på. Borgerne får beslutningsmyndigheden over en lille del af de offentlige midler. Det er en proces, der styrker demokratiet, dialogen og medborgerskabet. Borgerne får en ny rolle og kan bidrage til at forbedre forholdene i deres lokalsamfund. Center for God Forvaltning og COI inviterer borgere og andet godtfolk til at blive klogere på borgerbudgettering og prøve det på egen krop.

Har borgerne i kommunerne taget politikernes bukser på?

Fredag 17. juni 10:00 - 10:45

Kommune 3.0, samskabelse, borgerdreven innovation, collective impact - kært barn har mange navne, men alle peger de på, at kommunerne skal udvikle velfærden i tæt samspil med lokale borgere. Men hvor efterlader dét de lokale politikere? Er de ved at miste deres givne ret til at beslutte?

Spred social innovation på tværs

Fredag den 17. juni 12:00 - 13:00

Ligeværd stiller sin seneste innovation, DigiSafe NemID, til rådighed. Værktøjet er udviklet til og med unge med særlige behov, men kan også bruges af fx ældre og indvandrere. Vær med til at oversætte værktøjet ind i nye sammenhænge, så det kan komme til gavn for for nye målgrupper. Vi bruger COI’s Spredningsguide til at dele denne sociale innovation på tværs af organisationer og myndigheder.

Samtalesalon: Deltagelse og aktivisme i køkkenbordshøjde

Lørdag den 18. juni 10:45 - 12:00

COI bistår Borgerlyst og Stages ved en Samtalesalon om deltagelse og aktivisme i køkkenbordshøjde. Vi mødes ved Demokrati Scenen ved Brandstationen og tager dig med ud på en hemmelig tur i nærheden. Begrænsede pladser – først til mølle.