Video: Borgere og frivillige foreninger giver tidligere øvelsesterræn nyt liv

I Randers har et tæt partnerskab mellem boligorganisation, kommune, produktionshøjskole og Naturstyrelsen udviklet et udsat naturområde og løftet et nærtliggende boligområde. Det har skabt helt nyt liv.

Nye læringsmiljøer, rekreative arealer og et løft af et nærtliggende boligområde. Det er bare nogle af de gevinster, der er kommet ud af et samarbejde mellem Randers Kommune, Randers Produktionshøjskole, Naturstyrelsen og Bysekretariatet i Randers Nordby om at udvikle et udsat naturområde.

tImEnyj9wZA

Video: Se fortællingen om det nye liv på Nordre Fælled.

Lokale borgere og frivillige foreninger har også spillet en nøglerolle i projektet om at udvikle Nordre Fælled, der har ført til, at det tidligere militære øvelsesterræn i dag summer af liv og attraktive aktiviteter.

Samarbejdet er nævnt som eksempel i bogen "NYT SAMMEN BEDRE", der er COI's nye håndbog om innovative samarbejder i den offentlige sektor.

Har været et kæmpe løft

"Det har været et kæmpe løft. Og det er med til at åbne op for et udsat boligområde og skabe helt nyt liv. Det havde vi ikke kunnet gøre hver for sig. Det har vi kun kunnet gøre, fordi vi har gjort det her i fællesskab og hver især bidraget med det, vi er gode til. Vi har opnået noget højere og større ved at gøre tingene sammen," siger Louise Hou Kragh, sekretariatsleder i Bysekretariatet.

Se fortællingen om det nye liv på Nordre Fælled i videoen herover. Eller læs mere om casen på Innovationsbarometerets hjemmeside her >

Find flere eksempler på offentlig innovation i COI's casesamling ❯