COI og Danmarks Statistik indgår ny aftale om Innovationsbarometeret

Tredje udgave af Innovationsbarometeret er på vej, og 2020 vil dermed byde på ny viden om at skabe kvalitet og effektivitet gennem offentlig innovation.

Danmarkskort, innovationsbarometeret

Tredje udgave af Innovationsbarometeret er på vej.

Dermed byder 2020 på endnu flere indsigter i, hvordan det offentlige innovationslandsskab ser ud.

Det er resultatet af en ny aftale, COI har indgået med Danmarks Statistik og Voxmeter om Innovationsbarometer 3.0. Dataindsamlingen til tredje runde begynder i januar 2020, og de første resultater forventes offentliggjort senere samme år.

En nordisk milepæl

Analysechef i COI Ole Bech Lykkebo glæder sig over den nye aftale, som han kalder en nordisk milepæl:

"Siden anden udgave har samtlige nordiske lande gennemført innovationsbarometre, og i vores tredje udgave kan vi nu genbruge de andres videreudvikling. For eksempel har nordmændene taget det radikale skridt også at spørge lokalpolitikerne – og det har vi planer om at gentage. Genbrug giver gevinst – også på tværs af lande," siger analysechef i COI Ole Bech Lykkebo.

Besøg Innovationsbarometeret >

Innovationsbarometeret var verdens første officielle statistik over offentlig innovation, da COI sammen med Danmarks Statistik første gang offentliggjorde den i 2015.

Ny teknologi og OP

I anden runde af Innovationsbarometeret blev endnu flere offentlige arbejdspladser spurgt, og statistikken gav indsigt i flere fagområder. Resultaterne blev offentliggjort i løbende i 2018 og 2019 – blandt andet i form af innovationshåndbogen NYT SAMMEN BEDRE, som du kan downloade her.

I tredje udgave i Innovationsbarometeret vil der blandt andet blive spurgt mere ind til brugen af ny teknologi samt til innovation i samspil mellem den offentlige sektor og private aktører: 

"Siden sidst er nye teknologier kommet endnu mere i centrum for udviklingen af den offentlige sektor, både kommunalt, regionalt og i statsligt regi. Så det spørger vi nu mere ind til. Svarene vil forhåbentlig give os et stærkere fundament for arbejdet med at sprede teknologiske løsninger på tværs af den offentlige sektor," siger analysechef Ole Bech Lykkebo.

Copenhagen Manual

Sideløbende med tredje udgave af Innovationsbarometeret arbejdes på en Copenhagen Manual, der skal guide andre lande til at lave deres egne Innovationsbarometre og skabe en ny international standard for måling og udvikling af innovation i den offentlige sektor.

Den bliver skabt i samarbejde med organisationer i de fire lande, der allerede har kopieret det danske Innovationsbarometer (Norge, Sverige, Finland og Island) samt aktører fra 14 andre lande. De fleste europæiske, men også fra fx Canada og New Zealand er interesse for arbejdet.

Læs også: Kickoff-møde i København var en stor succes

Copenhagen Manual skal ligge klar ved udgangen af 2020.

Besøg Innovationsbarometeret og find alle tal, gode råd og eksempler >