37 offentlige innovationer kan vinde NYT SAMMEN BEDRE-prisen – her er de

Juryen er nu i fuld gang med at udvælge de tre nominerede og vinderen af den nye nationale innovationspris. Få overblikket her – og husk at tilmelde dig Innovationsdagen den 5. september!

Nyt Sammen Bedre prisen og COI-medarbejdere

Grafik: I alt 37 offentlige innovationer er gået videre til juryen, som i løbet af sommeren skal finde de tre nominerede og en vinder. Her er holdet bag priserne.

37 offentlige innovationer fra hele landet og både kommuner, regioner og staten er med i opløbet om at vinde NYT SAMMEN BEDRE-prisen.

Det er resultatet af de mange interviews, COI i de seneste uger har lavet med alle indstillere for at finde det endelige felt, der kommer betragtning til at vinde den nye nationale innovationspris.

En beskrivelse af alle 37 innovationer er nu sendt til juryen, der i løbet af sommeren skal finde de tre nominerede og en vinder.

Læs også: Nationale innovationspriser skal hylde gode løsninger i det offentlige

Glæder os til at kunne dele

"Det har været en intensiv, men også enormt inspirerende og spændende proces at interviewe alle indstillerne om deres innovationsarbejde," siger Lene Krogh Jeppesen, chefkonsulent i COI.

"Den dårlige nyhed er, at den imponerende store interesse for priserne betyder, at juryen har fået en større arbejdsopgave hen over sommeren. Den gode nyhed er, at det er et afsindigt mangfoldigt materiale af en meget høj kvalitet, vi har fået ind. Vi glæder os rigtig meget til at kunne dele alt det spændende innovationsarbejde bag de 37 innovationer med en bredere kreds. Der er helt sikkert masser af guld og genbrug at hente for andre innovationsaktive," fortsætter hun.

Hvis du vil se de 37 indstillede innovationer – og møde nogle af menneskene bag – opfordrer Lene Krogh Jeppesen alle til at tilmelde sig Innovationsdagen den 5. september i Fængslet i Horsens.

Kom til Innovationsdagen

Her bliver vinderen af NYT SAMMEN BEDRE-prisen kåret, og du kan få ny inspiration og netværk til dit innovationsarbejde samtidig med, at du får mulighed for at udforske offentlig innovation på nærmeste hold. 

Du kan også høste viden og inspiration i to faglige oplæg med Christian Bason, adm. direktør i Dansk Design Center, og Kjell Arne Røvik, professor ved Tromsø Universitet og en af Europas førende forskere i spredning af viden, ledelse og innovation.

Du får helt konkrete eksempler på hverdagsinnovation – små ideer, som forbedrer hverdagen – som du kan tage med hjem, fintune til din egen organisation og implementere til gavn for medarbejdere, borgere og brugere. Og du får som deltager gratis COI's innovationshåndbog NYT SAMMEN BEDRE, som giver gode råd, værktøjer, eksempler på og viden om innovative samarbejder i den offentlige sektor.

 

Innovationsdagen afholdes i samarbejde med COK – Center for Offentlig Kompetenceudvikling, som også samarbejder med COI om priserne.

Alle kan være stolte

"Første gang vi deler materialet med andre end juryen bliver til deltagerne på Innovationsdagen. Her får man mulighed for at læse beskrivelserne af de 37. Samtidig kan jeg se på tilmeldingerne, at flere af indstillerne allerede har tilmeldt sig – så der er mulighed for netværk og dialog," siger chefkonsulent i COI Lene Krogh Jeppesen.

Hun forklarer, at hele forløbet omkring innovationspriserne har været en "særdeles opløftende oplevelse":

"Vi kan være stolte af de offentlige innovatører, der hver dag ser muligheder og tager initatiativ til at løse komplekse samfundsudfordringer – sammen med kolleger inden for arbejdspladsen, fra andre offentlige arbejdspladser, og med blandt andre borgere og virksomheder. Det vidner om offentlige arbejdspladser, der formår at sætte sig en ramme, hvor medarbejdere og lederes faglige viden, ansvarsfølelse og engagement kan udfolde sig og nye løsninger får grobund," siger Lene Krogh Jeppesen.

SÅDAN FORDELER DE SIG

Her er overblikket over de 37 innovationer, der er gået videre til juryen:

Samarbejde:

27 ud af de 37 innovationer er skabt i samarbejde med mere end én samarbejdspartner (alle er skabt i samarbejde):

  • 34 er skabt i samarbejde med andre offentlige arbejdspladser.
  • 18 er skabt i samarbejde med borgere eller foreninger.
  • 17 er skabt i samarbejde med private virksomheder.
  • 6 er skabt i samarbejde med vidensinstitutioner.
  • 3 er skabt i samarbejde med udlandet.
  • 1 er skabt i samarbejde med en fond.

Geografi:

De offentlige arbejdspladser, der har indstillet innovationerne, kommer fra næsten hele landet:

  • 9 stammer fra Hovedstadsområdet.
  • 13 stammer fra resten af Sjælland.
  • 7 stammer fra Østjylland.
  • 6 stammer fra Sydjylland.
  • 4 stammer fra Midtjylland.
  • 1 stammer fra Fyn.

NB: Enkelte innovationer har flere indstillere, og nogle innovationer er skabt i samarbejde med off. arbejdspladser i andre dele af landet, som ikke fremgår her.

Forankring:

4 ud af de 37 innovationer er forankret i flere sektorer:

  • 29 er forankret i kommuner.
  • 9 er forankret i regioner.
  • 4 er forankret i staten.

Innovationstyper:

Både service-, produkt-, kommunikations- og organisatoriske innovationer er repræsenteret. I alt 10 innovationer består af flere end én innovationstype.