NYT SAMMEN BEDRE-vindere var på virtuelt studiebesøg i Norge

Vinderne af sidste års NYT SAMMEN BEDRE-pris – Tilbage Til Skole – var sidste uge på virtuelt studiebesøg i Norge. Her blev der delt viden og erfaringer. Hør mere om Tilbage Til Skole til Innovationsdagen 2020.

Billede: Nini Engbo, Rikke Rævsgaard Hansen, Christiane Kramer  og Hanne Sølvtoft Holm fra Tilbage Til Skole.

Billede: Nini Engbo, Rikke Rævsgaard Hansen, Christiane Kramer og Hanne Sølvtoft Holm fra Tilbage Til Skole.

"Det er enormt inspirerende at møde nogen, der arbejder målrettet med innovation og har erfaringer på et felt, der ligner vores."

Sådan lyder det fra Hanne Holm, socialrådgiver og koordinator ved Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, Region Syddanmark.

Hun er en del af Tilbage Til Skole – en tværfaglig indsats over for børn og unge og deres familier, der på grund af psykiske udfordringer har massive problemer med at opnå en stabil skolegang.

Hør podcasten: Hvem ta'r prisen – Tilbage Til Skole

Meget læring og inspiration

Sammen med Nini Engbo og Christiane Kramer, begge psykologer, og Rikke Rævsgaard Hansen, sygeplejerske og funktionsleder, var hun tirsdag og onsdag i sidste uge på virtuelt studiebesøg i Norge.

Studiebesøget – der oprindeligt skulle have været en fysisk lærings- og inspirationstur til Norge – var en del af præmien til vinderne af sidste års NYT SAMMEN BEDRE-pris, COI's nationale innovationspris.

Læs også: Vinder af NYT SAMMEN BEDRE-prisen er Region Syddanmark i samarbejde med Odense Kommune

På grund af coronakrisen måtte besøget i stedet foregå virtuelt, men der var meget læring og inspiration at hente alligevel, mener Christiane Kramer:

Vigtigt med ligeværdigt samarbejde

"For det første er det spændende at høre, at det ikke kun er os, der bøvler med den problemstilling – børn, der ikke kommer i skole – og de bekymringer og løsningsmuligheder, der er forbundet med det. Derudover talte vi blandt andet om, hvor vigtigt det er at have ligeværdighed i samarbejdet. Det var vældig spændende faktisk at få sat ord på, hvor vigtigt og gavnligt, det er, og hvor meget folk føler sig værdsat, fordi de mærker, at det er et ligeværdigt samarbejde," siger hun.

I løbet af de to dages studiebesøg mødtes holdet bag Tilbage Til Skole med Asker Kommune og KS, kommunesektorens forening i Norge. Her hørte de blandt andet om Asker Kommunes ambitiøse arbejde med offentlig innovation og om KS' 'Utenfor-regnskab' samt hvordan kommunerne arbejder i netværk for at finde nye løsninger for sårbare og udsatte børn og unge.

Besøget var planlagt ud fra Region Syddanmarks innovationsspørgsmål: Hvordan kan man fortsat arbejde med innovationstilgange, når innovationsprojektet er implementeret i drift? Hvordan kan man samarbejde om innovative velfærdsløsninger på tværs af sektorskel til gavn for borgere og samfund?

Meget glad for udbyttet

Samt hvordan arbejder andre med sårbare børn og unge/børn og unge med psykiske sygdomme? Og hvordan arbejder andre med fraværsproblematikker?

Læs case: Psykisk sårbare børn og unge bliver hjulpet tilbage til skolen

Hanne Holm, socialrådgiver og koordinator ved Børne- og Ungdomspsykiatri Odense, Region Syddanmark, er meget glad for udbyttet:

"Det er altid dejligt at tale om det, vi selv brænder for – dele det og mærke, at andre byder ind på det. Der er mange genkendelige ting, vi kan tage med – blandt andet blev jeg ekstra opmærksom på vigtigheden af ikke at gøre en innovation for sårbar, hvis den hviler på for få hænder," siger hun.

Tilbage Til Skole på virtuelt studiebesøg

Billede: Det virtuelle studiebesøg foregik hos COI, hvor de norske deltagere var med via Zoom.

"Derudover var der en investeringstankegang, der var fed at få øje på: At når vi laver en indsats i forhold til en borger med udfordringer, er det mere en investering i en borger end en omkostning. Den var meget klar og tydelig," fortsætter Hanne Holm.

Hør mere om Tilbage Til Skole og de næste skridt og udfordringer, innovationen nu står overfor – til Innovationsdagen 2020:

Læs mere om Innovationsdagen 2020 og tilmeld dig ❯