CO-PI's første Folkemøde: Her kan du møde os

Til dette års Folkemøde den 16-19. juni hejser CO-PI flaget for første gang. Centerets delegation både afholder og deltager i debatter.

Folkemøde-debat 2018

Folkemødet vender i år tilbage i sin fulde form i Allinge, og vi hejser for første gang flaget som det nyslåede Center for Offentlig-Privat Innovation.  

Vi sender en delegation bestående af direktør Pia Gjellerup, programchef Ole Bech Lykkebo, chefkonsulent Rikke Thorlund Haahr samt innovationskonsulenterne Lotte Rømer Grove og Anne Marie Berg af sted den 16.-19. juni.

Her vil de deltage i debatter, quizzer og arrangementer. Se hvor du kan møde CO-PI i oversigten nederst på siden.

Læs om CO-PI's og Resonans' debat: Hvordan leder vi frisættelse innovativt og politisk?

Kravlet højere op på innovationsstigen

Direktør i CO-PI Pia Gjellerup ser frem til CO-PI's første Folkemøde.

"Vi glæder os til igen at være med til samtaler, hvor man bliver klogere. For CO-PI bliver det dog lidt anderledes, da vi nu kommer med et meget stærkere fokus på offentlige institutioners samarbejde med private virksomheder. Vi er også kravlet lidt højere op på innovationsstigen," siger direktør i CO-PI, Pia Gjellerup og fortsætter: 

"Nu er fokus for en af vore hovedindsatser løsninger på store samfundsmæssige udfordringer, og det kalder på mere radikal innovation. På den måde skærpes innovationscenterets kompetencer som sådan. Det vil vi deltage i og opsøge ved Folkemødets mange arrangementer." 

Her kan du møde CO-PI på Folkemødet – listen opdateres løbende:

Debat: Fra kompleksitet til handling i kommunernes forebyggelse


Tidspunkt:
 Torsdag den 16. juni, kl. 12.45-13.45

Sted: Ydermolens Debattelt

Arrangeret af: Resonans, Sund By Netværket og Steno Diabetes Center

Beskrivelse: Hvordan kan en kompleks udfordring som mistrivsel og overvægt blandt børn og unge omsættes til konkret handling? Mød fagpersoner, kommunalpolitikere og forskere i praksiseksempler fra tre indsatser i Vordingborg Kommune, Bornholms Regionskommune og Randers Kommune. Hør om de konkrete aktiviteter, foreløbige resultater og principper der har været udslagsgivende.

I ægte folkemødestil er der plads til dialog ved ‘praksisstationerne’. Kom og hør mere og giv feedback der hvor nødden endnu ikke er knækket. Arrangementet afrundes med debat med et perspektiveringspanel, hvor bl.a. CO-PIs direktør Pia Gjellerup sidder med. Arrangementet er en del af et initiativ, der sætter fornyet fokus på forebyggelsesindsatsen i forhold til overvægt blandt børn og unge. Initiativet har tre events på Folkemødet 2022: PraksisLab, StrategiLab og PolicyLab. 

Målgruppe: 

  • Kommunale ledere og fagpersoner der arbejder med sundhed og trivsel hos børn
  • Forskere og andre i forebyggelsesinteresserede

Tema: Sundhed, omsorg og forebyggelse  

Debat: Hvordan leder vi frisættelse innovativt og politisk?

Tidspunkt: Fredag den 17. juni, kl. 16.30-17.30

Sted: J5 - Kæmpestrandens Debattelt

Arrangeret af: CO-PI og Resonans 

Beskrivelse: Frisættelse er på agendaen landspolitisk og lokalt. Som optakt til at frisættelsen åbnes for alle kommuner, har CO-PI og Resonans inviteret to af de syv frisatte kommuner, Holbæk og Middelfart, til at dele deres erfaringer med velfærdsaftalerne på skoleområdet og ældreområdet. Kommunerne er optagede af at involvere borgere og personale tæt på ydelserne og har samtidig øje på de komplekse problemer på områderne. Både de mange spændende potentialer og mulige blindgyder vil blive drøftet, da det understøtter de innovative spredningspotentialer.

Målgruppe:

  • Politikere, direktører, chefer og ledere fra alle kommuner og de eksisterende velfærdskommuner
  • Andre aktører der arbejder med kommunal frisættelse, innovation og styring

Temaer: Børn, unge og undervisning | Sundhed, omsorg og forebyggelse

Velfærdsquizzen med Anders Lund Madsen


Tidspunkt:
 Fredag den 17. juni, kl. 13:45 - 14:30

Sted: F35 - DI Hjørnet – Brogadescenen

Arrangeret af: DI - Dansk Industri

Beskrivelse: Fakta-chok kan forekomme, når Dansk Industri inviterer til en munter omgang velfærdsquiz med Anders Lund Madsen. Det danske velfærdssamfund er særdeles veludviklet, og hvert år bruger vi mere end 530 mia. kr. på bl.a. dagtilbud, plejehjem, skoler, sygehuse, hjemmehjælp, administration og meget mere. Det betyder også, at vi alle, i større eller mindre omfang, er i tæt kontakt med Velfærdsdanmark – mange næsten dagligt. Men hvor meget ved vi egentlig om det, der omgiver os i det daglige? Kom og gæt med, når politikere, virksomheder og aktører fra det offentlige mødes til duel i paratviden om vores fælles Velfærdsdanmark.